MCUSTA ZANMAI MODERN 16cm Nakiri

  • velmi populární řada japonských nožů ZANMAI ve světě,
  • čepel z oceli AUS 8A
Dostupnost Na dotaz - převážně do týdne
Můžeme doručit do:
25.6.2025
Možnosti doručení
Kód: HBB-6008M
2 550 Kč / ks
MCUSTA ZANMAI MODERN 16cm Nakiri
2421 mcusta zanmai modern 16cm nakiri
Možnost gravírování

Nakiri nůž na zeleninu s ostřím o délce 16 cm ze série ZANMAI Modern Molybdenum.

Profesionální kuchyňské nože ZANMAI z modelové řady MODERN vynikají minimalistickým designem a maximální praktičností. Konstrukce Full-tang (nůž je z jednoho kusu) zajišťuje perfektní vyvážení a odolnost nože.

Čepel je vyrobena z japonské oceli AUS-8A (C-0.8%, Cr-13.5%, Mo-0.25%, V-0.2%), která je svými vlastnostmi ideální volbou při výrobě kvalitních řezných nástrojů. Díky kalení čepele na tvrdost 58±1 HRC je ostří velmi odolné proti opotřebení. Dokonale vybroušené ostří Hamaguri Vám poskytne úžasnou kontrolu nad řezem.

Elegantní rukojeť je vyrobena z černého laminovaného dřeva Pakka, která tak jako celý nůž opět vyniká svojí odolností. Na konci rukojeti se pyšní vygravírované logo ZANMAI vyleštěné do zrcadlového efektu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchařské
Záruka: 2 roky
EAN: 4964496970086
Země původu: Japonsko
? Celková délka: 290
Délka čepele (mm): 160
Materiál čepele: AUS 8A
Materiál rukojeti: Dřevo
Hmotnost (g): 180

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Značka Mcusta vznikla v roce 1966 jako součást společnosti Maroshu, která se původně zaměřovala na výrobu kuchyňských nůžek. Společnost Maroshu poté přešla k výrobě zavíracích nožů Mcusta a později i kuchyňských nožů pod značkou McCusta Zanmai.  

Nože MCUSTA jsou produkty, které kombinují přesnost a sofistikovanost. Preciznosti se dosahuje použitím nejmodernějších obráběcích strojů, na které je Japonsko hrdé, a sofistikovanosti se dosahuje učením se od ručních technik, jako je leštění, které zanechali naši předchůdci a spojením těchto dvou dohromady vznikají nože, které lze popsat jako „člověk“ (= člověk) „stroj“ (= stroj) „zakázkové“ (= přesné zpracování). MCUSTA je název, který spojuje tuto úpravu člověkem a strojem.

Výrobní proces

Řezání laserem

mcusta

Řezání laserem umožňuje rychlé a přesné vyřezávání složitých tvarů.

Na rozdíl od řezání lisováním je možné zpracovávat malá množství široké škály produktů a tvary je snadné upravovat.

 

 

Obrábění

Mcusta 2

Aby se zlepšila přesnost a efektivita práce, řezání se provádí strojově, například polohování otvorů a hrubé řezání rukojeti. 

Protože se nože vyrábějí kombinací malých dílů, je nezbytné obrábění, které vyžaduje vysokou přesnost.

 

 

Ruční zpracování

Mcusta 3

Tvary, kterých je obtížné dosáhnout pouze strojem, se vyřezávají ručně. 

Navíc tvary, kterých by bylo příliš obtížné dosáhnout pouze strojem, lze přeměnit na tvary s vřelostí přidáním lidského dotyku.

 

 

Damaškový vzorový lis

Původní damaškový vzor se vtlačuje do kovu. Změnou formy lze vytvořit různé vzory.

Tepelné zpracování

Mcusta 4

Tepelné zpracování se provádí za účelem kalení kovu, což zvyšuje jeho výkon jako čepele.
 
 
 
 
 
 
Povrchová úprava, leštění
Povrch je ošetřen tak, aby zvýraznil damaškový vzor. Poté je povrch leštěn, aby se vytvořily variace ve vzoru. 
Montáž a seřízení 
mcusta 5
Díly vyrobené v každém procesu se montují ručně jedna po druhé. 
Pokud v předchozím procesu není dosaženo přesnosti každého dílu, nelze jej sestavit. 
Pohyb a deformace se upravují utažením šroubů.
 
 
 
 
Dokončování
Mcusta 6
Každý sestavený nůž je dokončen ručně. 
Protože se tvar a způsob dokončení liší v závislosti na modelu, používají se k dokončení různé nástroje.
 
 
 
 
 
Péče a kontrola
mcusta 7
Odstraníme veškeré abrazivní nečistoty, které se nahromadily během dokončování a ostření čepele
a před otřením a zabalením zkontrolujeme, zda se čepel při otevírání pohybuje, jak dobře se zajistí,
zda je v jejím stavu a poloze a zda je čepel celková povrchová úprava.
Výrobní společnost : MARUSHO INDUSTRY Co., Ltd.
Adresa : 5420-1, Shimouchi, Seki-city, Gifu Japan 501-3217
E-mail : info@marusho-kogyo.jp
Zástupce výrobce v EU : ETS Pierre SUPPER
Adresa zástupce v EU : 148 rue Victor Hugo 54800 JARNY, FRANCIE
E-mail zástupce v EU : info@psupper.com

Podobné produkty

wusthof classic kuchynsky nuz nakiri 17 cm japonsky vareni
3 419 Kč

univerzální sekáček na krájení, kostkování a sekání

Kód: 1040132617
wusthof classic kuchynsky nuz cinsky 18 cm
2 359 Kč

čínský kuchyňský nůž na řezání masa, na krájení a sekání bylin, zeleniny a ovoce

Kód: 1129500218
f dick kucharsky nuz 16 cm prodynamic
729 Kč

Kuchařský nůž bez kterého se neobejdete.

Kód: 8544716